5 Ocak 2023 Perşembe

İş Hayatına Adaptasyonda Onboarding Tasarımları

 


Firmanıza yeni dahil olan bir çalışanı, bünyenizin onboarding tasarımı sayesinde, şirket kültürünüze oldukça rahat adapte edebilirsiniz. Yeni başlayan çalışanların adaptasyon sorununu ortadan kaldıracak bir sistem olarak tasarlanmaktadır. Yeni çalışanın yapması gerekenleri belirtmesiyle ve bu bağlamda ihtiyaç duyduğu kaynakları ulaştırmasıyla, pek çok soru işaretini gidermektedir. Buradaki amaç, yeni çalışanın uyum sürecini daha hızlı ve rahat hale getirmektedir.

Bu uygulama sayesinde, daha sağlıklı bir zihin yapısıyla, yeni işe uyumu sağlanır. Şirket içi çalışmalarının bu şekilde daha verimli hale gelmesinde önemli etkiye sahiptir. Yeni çalışmaya başlayan kişiler uyum sürecinde, işe daha fazla odaklanırlar. Bir yönden, uzun vadede şirket bağlılığı da gözetilmektedir. Şirketlerin ihtiyaçlarına göre onboarding tasarımları değişmektedir.

Beğeniye Sunulan Şirket Politikaları İçin Oyunlaştırma Tekniği

Bir iş grafiğini daha keyifli hale getirmek için, uzun yıllardan beri kullanılan oyunlaştırma tekniği de şirketlerin tercihidir. Özellikle oyun şirketlerinde çalışmakta olan kişilerin, kurumsal oyunlaştırma konusunda, teknik yönden ne kadar bilgili olduklarını görebilmek mümkündür. Bu konunun global olarak neden bu kadar önemli olduğunu, bunu çok iyi özümsemiş şirketleri gözlemleyerek anlayabilmekteyiz.

Oyun üreticiliği konusunda yıllardır çalışmalar yürüten şirketler, bu anlamdaki ihtiyacı fark etmiş durumdadır. Böylece, oyunlaştırma konusunda eğitimler vermeye başlamışlardır. Psikolojik olarak insanların çok rahatlıkla gözlemlenebildikleri bu süreçte, aslında kendilerini tam olarak deneyimleyemeseler de, iç dünyalarına dair çeşitli tüyolar ortaya konmaktadır. Böylece, firmaların ilgi uyandıran prensipleri konusunda veriler elde edilebilecek bir teknik uygulanmış olur. İş hayatında başarılı olma süreciyle ilgili, edtech Türkiye internet sitemizi takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyasında Yükselen Yıldız: PUBG Mobile

  Oyun dünyası, PUBG Mobile ve Valorant gibi heyecan verici oyunlarla dolup taşıyor. Bu oyunlar oyunculara eşsiz bir deneyim sunuyor ve re...