25 Kasım 2022 Cuma

Kepenk Sistemleri Nedir?


Kepenkler apartman, villa başta olmak üzere işyeri ve garajların girişlerinde güvenlik imkanı oluşturmak amacıyla tasarlanmış olan sistemlerdir. Kepenk sistemleri otomatik uzaktan kumandalı ve yar otomatik olarak yapılabilir. Her türlü hava koşullarına karşı koruma sağlanması amacıyla üretilmiş olan bu kapıların izolasyon imkanı ve enerji tasarrufu vardır. Darbelere ve patlayıcılara karşı durabilme özelliğine de sahip olan bu kapılar isteğe bağlı olarak şifreli sistemlerde eklenebilmektedir. Kepenk kapılara özel bir motor sistemi eklenebilir ve bu sayede istenilen zaman dilimi içinde kendiliğinden açılıp kapanabilir. Elektrikle çalışan bu sistemler olası bir elektrik kesintisinin yaşanması durumunda manuel olarak da kullanılabilmektedir. Alternatif sistemlere göre yalıtımı yüksek ve dayanıklı olan kepenkler her türlü mekanlar için kullanılabilir.

Hızlı PVC Kapı

Hızlı pvc kapı sistemleri ise kepenklerden ayrı olan bir sistemdir. PVC özelliğine sahip olmasından dolayı diğer kapı modellerine göre daha dayanıksızdır. Yakılacak yerler genellikle daire içi ya da balkon kapılarıdır. Hızlı PVC sistemi sayesinde mekanlarda istenilen konfor elde edilmiş ve kolay kullanım sağlanmış olacaktır.

Kapı bir mekanı görsel olarak güzel gösterirken aynı zamanda kaliteli olmasından dolayı da tercih edilmektedir. İyi bir kapı seçildiğinde uzun yıllar boyunca kullanılabilir ve dışarıdan gelebilecek olan darbelere karşı dayanıklı olur.  Kapılar yapıların mimari özelliklerine katkı sağlamak amacıyla da kullanılmaktadır. Bunun için her mekanda kullanılan kapı modeli birbirinden farklıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyasında Yükselen Yıldız: PUBG Mobile

  Oyun dünyası, PUBG Mobile ve Valorant gibi heyecan verici oyunlarla dolup taşıyor. Bu oyunlar oyunculara eşsiz bir deneyim sunuyor ve re...