31 Ağustos 2022 Çarşamba

Sivilce Nasıl Geçer?

 


Sivilce yani akne ciltteki gözeneklerin tıkanması sonucunda oluşur. Sivilce tedavisinde ilaçlar, kremler ve ağızdan kullanılabilen formlar bulunur. Bu ilaçların görevi cildin sebum dengesini sağlayarak cildin temizliğinin yapılabilmesidir. Yağ bezlerinin aktivitesinin baskılanması sayesinde yeni sivilce oluşumları da engellenmiş olur. Sivilce nasıl geçer? Sorusunun yanıtı yalnızca ilaç kullanarak değildir. Evde kendiniz cildinize uygulayacağınız bir takım yöntemlerle de yapılabilir. Buradaki en önemli nokta ise cildin temiz olması ve cilt gözeneklerinin daima açık kalmasıdır. Sivilce her ciltte çıkmaz özellikle yağlı ciltler sivilce için iyi bir zemindir. Ancak yağlı ciltlerle ilgili olarak söyleyeceğimiz şey bu ciltlerin erken kırışmayacağı konusundadır.

Önü Açık Meslekler

Bazı sivilceler kolay tedavi edilir ve belli olmazken bazıları iz bırakarak yok olurlar ve bu da kozmetik açıdan sıkıntı verici bir durumdur. Günümüzde bu tip ciltler içinde özel uygulamalar bulunmaktadır. Şu anda cilt güzelleştirmeyle ilgili yapılan birçok yöntem vardır ve mantıklı hareket edilmesi halinde iyi bir güzellik merkezinde güzel paralar kazanmanız mümkündür. 2022 yılına geldiğimiz bu günlerde önü açık meslekler arasında cilt bakım uzmanlığını da gösterebiliriz. Kısacası cildimiz yeterli bakımı gördüğünde erken yaşta kırılmayacağı gibi lekelenme, sivilcelenme ve benzer hiçbir sorunla karşı karşıya kalmayacaktır. Özellikle bayanlar için çok önemli olan bu durumla ilgili bayanlar gözlerini kırpmadan binlerce lirayı ciltlerine harcayabilirler. Bunun için cilt söz konusu olduğunda çok şeyler yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyasında Yükselen Yıldız: PUBG Mobile

  Oyun dünyası, PUBG Mobile ve Valorant gibi heyecan verici oyunlarla dolup taşıyor. Bu oyunlar oyunculara eşsiz bir deneyim sunuyor ve re...