16 Mayıs 2022 Pazartesi

Minecraft Sunucusu

 


Minecraft, 2011 yılında İsveçli video oyun geliştiricisi firma Mojang Studios tarafından yayımlanan; 2014’te Microsoft firması tarafından satın alınmış olan sandbox oyunudur. Minecraft, küpler vasıtasıyla birçok tasarım yapılabilen; 2 ve 3 boyutlu şekilde oynanabilmekte olan bir oyundur.

Oyuncular tarafından oldukça beğenilerek ve ilgi gösterilerek oynanan ve kullanıcılara eğlenceli bir dünyanın kapısını aralayan Minecraft, oyunculara kendi dünyalarını oluşturma imkânı verir. Minecraft sunucusu, arzu edilen sanal sürücü üzerinden kurulabilme özgürlüğü sağlar. Bu kurulum için çok fazla teknik bilgiye ihtiyaç duyulmaz. Bu durum da işlemlerin herkes tarafından rahatlıkla gerçekleştirilebileceğini gösterir. Kendi dünyasını kurma konusunda kullanıcıları özgür bırakan oyunun, dünya üzerinde çok sayıda takipçisi vardır.

Minecraft Sunucuları Nelerdir?

En eski Minecraft sunucusu Freedonia olarak da bilinmekte olan MinecraftOnline’dır. MinecraftOnline, 2010 yılında Minecraft’ın klasik sürümüne çok oyunculu oyun modu eklendikten bir saat sonra oluşturulmuştur. Minecraft’ın şu andaki en meşhur sunucusu, Hypixel’dir. Sunucu, 2013 yılında açılmış olup oyuncu sayısı 14 milyonu geçmiştir.

Hypixel, Mineplex, Hive Games ve Shotbow gibi Minecraft server hizmeti veren sunucuların bünyesinde bir milyondan fazla kullanıcı mevcuttur. Farklı modifikasyonları olan yazıcılar sayesinde, sunucu geliştiriciler ihtiyaç duydukları pek çok yapılandırma seçeneğini, optimizasyonu ve eklenti kütüphanesini elde ederler. Bu durum, immortal Minecraft sunucuları açısından da son derece önemli bir gelişme olup büyük avantajlar sağlar.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyasında Yükselen Yıldız: PUBG Mobile

  Oyun dünyası, PUBG Mobile ve Valorant gibi heyecan verici oyunlarla dolup taşıyor. Bu oyunlar oyunculara eşsiz bir deneyim sunuyor ve re...