21 Mayıs 2022 Cumartesi

Gebelik Testi

 


Hamilelik, genelde kadınların hiç beklemediği bir dönemde karşılaştıkları durumlardan biridir. Her ne kadar sürpriz olarak karşılansa da hamilelik, gebelik testi ile netleştirilmeli ve akıp giden hayat bu sonuca göre şekillendirilmelidir. Yani şüpheler doğrulanmalı veya çürütülmelidir. Hızlı ve pratik şekilde sonuç alınabildiğinden testin yapılmasında üşenilmesini gerektirecek bir durum yoktur.

Eczanelerin tümünde gebelik testi satılmakta ve böylelikle edinilecek kit sayesinde, hamile olunup olunmadığı dakikalar içerisinde öğrenilebilmektedir. Kitlerin çalışma prensibi, genel olarak aynıdır. Burada önemli olan nokta, idrardaki HCG (ilk hamilelik hormonu) seviyesini belirlemektir. Döllenmiş yumurtanın rahim duvarına tutunma devrinden itibaren embriyonun villuslarınca, HCG salgılanır. Hamile bir kadının idrarında ve kanında, bu hormona rastlanır.

Hamilelik Testi Nasıl Yapılır?

Hamilelik testi, gecikmiş adetin ilk gününden daha erken ya da beklenen gebe kalma gününden takribi 2 hafta sonra yapılır. Zigot rahim duvarına yapışana değin HCG hormonu salgılanmaz. Bu sebeple 10 günlük hamilelikten önce bir test ya da başka testler yapılması tavsiye edilmez.

Test, yapılmadan önce üzerinde yazan kullanım talimatı en ince ayrıntısına kadar okunmalı ve test o şekilde gerçekleştirilmelidir. Böylelikle test, usulüne uygun bir şekilde yapılır. Testin bir kısmı idrarın olduğu kaba daldırılır ve sonuç beklenir. Sonuç; testte +/-, evet/hayır ve kırmızı/mavi çizgiler şeklinde belirlenir. Böylelikle hamilelik belirtileri doğrultusunda somut adımlar atılmış olur.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyasında Yükselen Yıldız: PUBG Mobile

  Oyun dünyası, PUBG Mobile ve Valorant gibi heyecan verici oyunlarla dolup taşıyor. Bu oyunlar oyunculara eşsiz bir deneyim sunuyor ve re...