10 Şubat 2022 Perşembe

Kiralık L1 Belgesi

 


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın, eşya taşımacılığını düzenlemek ve disiplin altına almak maksadıyla yürürlüğe koyduğu taşımacılık belgelerinden olan kiralık L1 belgesi, yurt içi eşya taşımacılığı için verilmekte olan bir belgedir. Asıl ve tüzel bireylere verilen belgeler sayesinde, yurt içi lojistik taşımacılığı rahatlıkla gerçekleştirilir. L1 belgesi kiralama için belli bir ücret ödenmekte olup belgeden faydalanmak isteyen tüzel şahıslardan her taşıt için belli bir vasıta tanıtım kartı fiyatı tahsil edilir.

L1 Belgesi Nasıl Alınır?

L1 belgesi alınması için belli şartların sağlanması ve bazı unsurlara sahip olunması gerekir. Bu koşullar ve firmaların dikkat etmesi gereken hususlar şu şekilde maddeler halinde sıralanabilir:

·        Ticaret odasına kayıtlı firma olmak

·        Belli bir anaparaya sahip olmak

·        Firmaya ait en az 1000 m²’lik kapalı veya açık alana sahip olma; depolama, yükleme, boşaltma, ambalajlama, stoklama, tasnif, satış ve pazarlama, sipariş tasarlanması ve dağıtım gibi hizmetlerde ergonomik şartlara sahip olunmasıdır.

·        Kargo ve lojistik firmacılığı birbirinden farklı hususlardandır. Lojistik firmacılığı, ürünlerin istenilen zamanda istenilen lokasyonda ve uygun maliyetler bulunmasına ilişkin yapılırken kargo firmacılığı, ürünün bir yerden bir yere taşınmasıyla ilgilenir.

·        Yurt içi lojistik firmacılığı faaliyeti gösterenlerin, minimum 4 tane ticari olarak kayıt altına alınmış vasıtaya sahip olması gerekir.

·        Ayrıca çekici türündeki araçların, katar ağırlıklarının yekununun 145 tondan az olmaması elzemdir.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyasında Yükselen Yıldız: PUBG Mobile

  Oyun dünyası, PUBG Mobile ve Valorant gibi heyecan verici oyunlarla dolup taşıyor. Bu oyunlar oyunculara eşsiz bir deneyim sunuyor ve re...