27 Şubat 2021 Cumartesi

Trafik Sigortası Tazminat Ödemesi Ne Zaman Yapılır?

 


Trafik kazaları her gün birçok insanın hayatını olumsuz anlamda etkiler ve hem maddi hem de manevi anlamda sadece kaza yapanları değil, kaza yapanların aileleri de bu durumdan olumsuz etkilenir. Sadece kişiler değil, araçlarda bu durumdan olumsuz anlamda etkilenir. Nitekim kazalı aracın hasar kaydı oluşturulur ve araç değer kaybı yaşar. Ölümlü veya sakat kalma, yaralanmalı kazalarda yaşanılabilir. Kaza tazminatı kişilerin en doğal hakkıdır ve araçlar için ödenen sigortalar böyle dönemlerde işe yarar. Kaza yapan kişilerin maddi anlamda rahatlamasına olanak sağlayan sigorta şirketleri, %100 kusur olmadığı sürece poliçede yer alan maddelere bağlı olarak ödemeleri 8 gün içerisinde gerçekleştirirler. Bu 8 günlük süre, sigorta şirketine başvuru yapıldıktan hemen sonra başlar.

Sürecin Uzamaması İçin Gerekli Belgelerin Eksiksiz Olmasına Dikkat Edilmelidir

Trafik kazası tazminatı sürecinin 8 gün olduğunu yukarıda belirtmiştik. Sigorta şirketine başvurmadan önce evrakların eksik olması bu sürecin çok daha fazla uzamasına neden olur. Bu yüzden bu süreçte belgelerin eksiksiz olduğundan kişilerin emin olması gerekir. Hasara ait fotoğraflar, kaza tutanağı, görgü tanığı var ise görgü tanığının tutanakları, kaza yapan kişilerin ehliyet ve ruhsat gibi belgelerinin fotokopisi, tespit tutanağı ve diğer belgeler öncelikle tamamlanmalıdır. Eğer trafik kazası sonrasında, yaralanma, sakatlanma veya ölüm oldu ise, bu belgelerde de değişiklik olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyasında Yükselen Yıldız: PUBG Mobile

  Oyun dünyası, PUBG Mobile ve Valorant gibi heyecan verici oyunlarla dolup taşıyor. Bu oyunlar oyunculara eşsiz bir deneyim sunuyor ve re...