16 Temmuz 2022 Cumartesi

Numara Kiralama

 


Sanal numaralar günümüzde bazı cep telefonu kullanıcıların başvurdukları yöntemler arasında gelmektedir. Numara kiralama olarak da bilinen bu sistemde yapılan şey herhangi bir ülkeye ait olan numara alınarak bu numaranın bir firmaya ya da benzer bir yere verilmesi ve bu şekilde kendi özel numaranızın paylaşılmamasını kapsamaktadır. Numara kiralama işlemindeki amaç insanların kendi günlük kullandıkları özel numaralarını herhangi bir yere vermek istememelerinden kaynaklıdır.

Bazı firmalar müşteri kitlesine reklam ve doğrudan erişim sağlayabilmek adına numara doğrulama sistemine geçmişlerdir. Bu işlem esnasında kişinin telefon numarası istenir ve bu numaraya gönderilen kod sayesinde işlemlerin devam etmesi sağlanır.

Her ne kadar ilk önce bu sistem basit ve sorun değilmiş gibi görünse de firmanın numarayı gereksiz işlemlerde kullanması gibi bir durum söz konusudur. Yani size gönderilen reklam mesajları ve başka yerlerden sürekli aranmak bir süre sonrasında can sıkıcı olacaktır. Bunun süreklilik alması ise ister istemez sinir bozucu bir durum olacaktır.

SMS Doğrulama

SMS doğrulama sistemini tek kullanımlık numara kullanarak da yapabilmeniz mümkün. Bu konuda hizmet veren sitemize üyelik girişini gerçekleştirdikten sonra hesabınıza bakiye yüklediğinizde seçtiğiniz ülkeye ait telefon numarası anlık olarak verilecektir.

Bu numaralara tek kullanımlık denmesinin nedeni ise bir kereye mahsus kullanılmasıdır. Yani ikinci kez kullanımınız söz konusu olmadığından siz bu numarayı vereceğiniz yerler konusunda da seçici olmanız gerekiyor.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyasında Yükselen Yıldız: PUBG Mobile

  Oyun dünyası, PUBG Mobile ve Valorant gibi heyecan verici oyunlarla dolup taşıyor. Bu oyunlar oyunculara eşsiz bir deneyim sunuyor ve re...