18 Haziran 2022 Cumartesi

Mide Balonu Nedir?

 


Mide hacmi kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Öyle ki, sürekli olarak gıda tüketen ve obeziteye yatkınlığı olan kişilerin midesinin büyüme eğilimi daha fazla olmaktadır. Gerek psikolojik gerekse mekanik nedenlerden dolayı mide hacminin belli bir oranın altına düşmesi durumunda beyin acıkma sinyalleri gönderir. Bu da bir kısır döngünün oluşmasına neden olarak sürekli olarak, açlık – yemek isteği – yemek yeme – midenin büyümesi – açlık şeklinde bir döngüye girmenize neden olur.

Cerrahi Operasyonlar Hakkında Bilgi

Bu tarz durumda olan yani obezite sınırında yada obezite olan kişiler için farklı cerrahi yöntemler tavsiye edilebilir. En fazla tercih edilen yöntemlerden bir tanesi de mide balonu uygulaması olarak ön plana çıkar. Özellikle televizyonlarda, pek çok ünlünün mide balonu taktırdığını ve rahat bir nefes aldığını belirtmesi üzerine popülerliğini de artırmıştır. Peki ama mide balonu uygulaması tam olarak nasıl yapılır? Başka bir deyiş ile mide balonu nedir? sorusunun cevabını birlikte arayalım.

Midenizin içine 400 – 700 cc hacme ulaşabilen cerrahi bir balon yerleştirilir. Bu mide balonu daha çok ameliyat olmaktan çekinen kişiler için uygulanan bir yöntemdir. Mide balonu uygulaması sonrası cerrahi olarak kesik yada herhangi bir işlem yapılmadığı için rahatlama oluşmaktadır.

Kilo verme ile ilgili mide operasyonlarının neredeyse tamamında, kesik atma ve neşter uygulaması oluşmadığı için gönül rahatlığı ile uygulanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyasında Yükselen Yıldız: PUBG Mobile

  Oyun dünyası, PUBG Mobile ve Valorant gibi heyecan verici oyunlarla dolup taşıyor. Bu oyunlar oyunculara eşsiz bir deneyim sunuyor ve re...