28 Nisan 2022 Perşembe

Diyetisyen

 


Diyetisyen, diyet konusunda gerekli lisans eğitimini tamamlamış ve diyetisyen unvanını kazanıp diyetisyenlik mesleğini yapmaya ve uygulamaya hak kazanmış olan profesyonel sağlık personeline denir. Beslenme biliminin ilkeleri doğrultusunda belirlenen disiplinleri hayata uygulama konusunda tam anlamıyla bir profesyonellik sunan diyetisyenler sayesinde, bugün yanlış bilinen doğrular tamamıyla ortaya çıkmakta ve alandaki bilgi kirliliğinin önüne geçilmeye çalışılmaktadır.

Beslenmeden kaynaklı kişisel sorunları tespit eden diyetisyenler, verdikleri doğru ve açıcı bilgilerle, kişilere uygulanması daha mümkün olan prensipler edindirmekte ve bu prensipleri hayatının her alanına uygulayan kişiler de yeterince sağlıklı bir hayatın imkanlarını zorlamaktadır. Diyet denilince ilk akla gelen fazla kilolardan ziyade, sağlıklı yaşamanın kapılarının aralanması olmalıdır.

Diyetisyen Ne Yapar?

Diyetisyen, beslenme konusunda hayatı disiplin altına almak isteyen kişilere, profesyonel destek hizmeti sağlayan meslek personelidir. Diyetisyenler, bilimin ışığında hareket eder ve toplumu bilinçlendirme adına ortaya önemli fikirler atarlar. Aksi takdirde, diyetisyenlik alanında deneme yanılma metoduyla ilerlenmesi, pek mümkün değildir. Bu açıdan diyetisyen, her bireyin farklı metabolizmaya sahip olduğu bilinciyle kişiye özgü bir diyet programı uygulamayı seçer.

Diyet programı, vücudun edinmiş olduğu tüm zararlı alışkanlıklardan acilen kurtulmasına yarar. Teknolojinin her geçen gün daha da ilerlediği günümüzde yeni tekniklerin öğrenilip uygulanması, çok zaman alan süreçler barındırmaz. Bu nedenle, kişiler diyetisyenden edindikleri bilgileri anında uygulamaya sokarak hızla yol alırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyasında Yükselen Yıldız: PUBG Mobile

  Oyun dünyası, PUBG Mobile ve Valorant gibi heyecan verici oyunlarla dolup taşıyor. Bu oyunlar oyunculara eşsiz bir deneyim sunuyor ve re...