29 Nisan 2022 Cuma

Borsa Ne Demek

 


Borsa gerek hisse senetlerinin gerekse farklı yatırım araçlarının, belirli başlı bir kural dahilinde alım ve satışının gerçekleştirildiği Pazar yeri olarak belirtilebilir. Burada söz edilen alım ve satım sinyal işlemi için alıcılar kesinlikle yüz yüze bulunmaz. Burada işlemler genel olarak sektörde çalışan bir takın aracı kurum sayesinde yapılır. Alım ve satım işleminin en belirgin temelinde talep ilişkisi yer alır.

Başka bir deyişle kıymetli bir evrak alımında bulunmak isteyen kişinin karşılığında, bu işlemin gerçekleşmesi adına o kıymetli evrağı satması gereken herhangi bir yatırımcının bulunması gerekir. Alim- satım işlemi genel olarak hisse senedi üzerinden gerçekleştirilir. Diğer kazanmadan alınan bir hisse senedinin, değer kazandığı anda satılması ve bu durum sonucunda kar elde etmesi, borsa platformu çapında yapılan standart bir olaya örnek olarak sunulabilir.

Borsa Takibi Yapmak

Borsada kar elde etmek için, kesinlikle piyasayı düzenli ve efektif bir şekilde takip etmek gerekir. Aksi taktirde piyasa takibinde bulunmadan önce yatırım kararı vermek, çok daha büyük bir şansa bağlı olacağından dolayı, hemen hemen her daim zararla sonuçlanması müsait olan bir eylemdir. Daha önceden de belirttiğimiz gibi binance bot satın alınan bir hisse senesinden kar elde etmek için, bahsi geçen hisse senedinin ne zaman değer kazanacağını ve ne zaman değer kaybedeceğini mutlaka öngörmeniz gerekir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyasında Yükselen Yıldız: PUBG Mobile

  Oyun dünyası, PUBG Mobile ve Valorant gibi heyecan verici oyunlarla dolup taşıyor. Bu oyunlar oyunculara eşsiz bir deneyim sunuyor ve re...