21 Mart 2022 Pazartesi

Şirket Kurarken Yapılması Gerekenler Nelerdir?

 


Şirket kurarken her ticari başlangıçta olduğu üzere yapılması gerekli bazı faaliyetler ve eylemler bulunur. Bunlar, şirketin tüm gerekliliklerini eksiksiz ve kusursuz biçimde yerine getirme adına gerçekleştirilir. Şirket kurmak için kuruluşun öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

·       İş Planı Hazırlamak

Şirket kurmak için öncelikle önem verilmesi ve yapılması gereken eylem, iş planı hazırlamaktır. İş planı kurulum sonrasında da hazırlanabilir ancak öncesinde bir plan hazırlanması, işletmelerin hızlı bir şekilde çalışması açısından son derece mühimdir.

·       Faaliyet Alanlarını Belirlemek

Şirket kurmak için yapılması gereken diğer bir eylem, faaliyet alanı ya da alanlarının net bir şekilde belirlenmesidir. Burada devreye, gelecekteki hedefler girer. Gelecekteki hedefler doğrultusunda faaliyet alanlarının belirlenmesi daha kolaydır.

·       İş Yeri Belirlemek

Her işletmenin şirket kurulurken bir yeri, şirket adresi olarak göstermesi gerekir. Bunun için halihazırda sahip olunan bir yerin tapusu gösterilebilirken herhangi bir iş yeri bulunmayan kişiler de iş yeri olarak kiralamış oldukları yerin kontratını göstererek iş yeri adresi bildiriminde bulunurlar.  

·       Noter İşlemlerini Yapmak

Şirket kurmak için yapılması gerekli eylemlerden biri de noter işlemlerinin eksiksiz bir şekilde tamamlanmasıdır. Mali müşavir vekaletnamesi, imza beyannamesi alımı ve imza sirküleri, şirket türü bağlamında şirket ana sözleşmesinin onaylanışı gibi tüm işlemler şirket kuruluşu sırasında belirlenmiş olan en mühim noter işlemleridir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyasında Yükselen Yıldız: PUBG Mobile

  Oyun dünyası, PUBG Mobile ve Valorant gibi heyecan verici oyunlarla dolup taşıyor. Bu oyunlar oyunculara eşsiz bir deneyim sunuyor ve re...