30 Ocak 2022 Pazar

VDS Sunucuların Dezavantajları Nelerdir?

 


Sunucular internet sitesi üzerindeki bilgilere erişmenizi sağlamak amacıyla kullanılan ana bilgisayarlardır. Her bilgisayar mutlaka bir sunucuya bağlı olarak çalışmak zorundadır. Sunucuya bağlı olmadan kullanılması mümkün değildir. Günümüzde en çok kullanılan sunucular VDS sunuculardır. Ekonomik olmasından dolayı da tercih edilen bu sunucular kendi üzerinde birden fazla internet sitesi barındırırlar. Bazı internet siteleri Türkiye lokasyon sunucu kiralama hizmeti üzerinden çalışırken bazıları ise yurt dışı kaynaklı olarak hizmet verirler.

Almanya lokasyon sunucu kiralama hizmeti alanlarda vardır. Her iki sunucu hakkında herhangi bir güç farkı olmasa da internet sitelerinde de büyük öneme sahip olurlar. Aşağıda VDS sunucu hizmeti alanların işine yaramayacak bazı dezavantajlar vardır.

VDS Sunucu Kullanmanın Dezavantajı Nedir?

  • Sunucu eğer özelleştirilmek isteniyorsa bu durumda mutlaka teknik bilgilerin olması gerekir.
  • VDS, diğer sunucu türleri olan hosting ve VPS’den daha pahalıdır.
  • Sınırlı olan sunucu kaynağı sunar. Yani herkes istediği kadar alanı kullanamaz.
  • Paylaşımlı hosting ve VPS gibi hosting çözümlerinden daha yüksek performans sunsa da, bir sunucunun tamamıyla tek kullanıcıya ait olduğu VDS sunucunun gücüne doğal olarak erişemez.

Yukarıda sunucular hakkında genel bir değerlendirme yaptık, ancak hemen şunu belirtelim ki seçtiğiniz sunucu ne olursa olsun mutlaka sektörünüzle yakından alakalı olsun. Bu sayede beklediğiniz performansı elde edebileceğiniz gibi sitenizin de daha güçlü olmasını sağlamış olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyasında Yükselen Yıldız: PUBG Mobile

  Oyun dünyası, PUBG Mobile ve Valorant gibi heyecan verici oyunlarla dolup taşıyor. Bu oyunlar oyunculara eşsiz bir deneyim sunuyor ve re...