10 Temmuz 2021 Cumartesi

Araç Performans Hesaplama Nasıl Yapılır?

 


Araçların ikinci el ya da sıfır olması fark etmeksizin gösterdikleri performans ile gösterebilecekleri performans değerleri birbirinden farklı olabilmektedir. Burada üretici firmaların veyahut sürücülerin tercihleri ön planda tutulmaktadır. Elinde bulundurduğu aracı maksimum performans üzerinden kullanmak isteyenlerin muhakkak araç performans hesaplama hizmeti almaları önerilmektedir. Bahsedilen hizmet kendine has teknolojik cihazlar ile araçların yazılımlarının güncellenmesi manasına gelmektedir. Böylelikle araçlar gerek hız gerek yakıt tasarrufu gibi konu başlıklarında kendilerinden beklenenleri verebilmektedir.

EGR Nedir?

Egr elektropnömatik bir valf olarak tanımlanmaktadır. Kara taşıtlarının hepsinde kullanıldığı bilinmektedir. Araçların motor bölümlerinde yer alan bu valf sayesinde gazın devir daim işlemleri gerçekleştirilmektedir. Egr arızaları motor ile alakalı olduğu için bir hayli önem arz etmektedir. Zira arızanın ilk başlarda sadece araç performansında düşüklüğe neden olduğu bilinmektedir. İlerleyen zamanlarda ya da müdahale edilmediği süre boyunca ise ana motor parçalarında sıkıntılar kendini göstermeye başlamaktadır. Bu da tamir masraflarının artması anlamına gelmektedir.

Sürücülerin araçlarında egr arızası tespit etmeleri aslında zannedilen kadar zor bir işlem değildir. Çünkü bu arıza pek çok ipucu ile kendini göstermektedir. Araç motorundan farklı seslerin gelmesi, motorun normalden daha çok ısınması ya da yakıt tüketiminin maksimumlara gelmesi aracın bu kısmında sıkıntı olduğunu gösteren temel etmenlerden biridir. Sürücüler kısa süre içerisinde servise giderek sadece temizleme işlemiyle araçlarını tamir ettirebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyasında Yükselen Yıldız: PUBG Mobile

  Oyun dünyası, PUBG Mobile ve Valorant gibi heyecan verici oyunlarla dolup taşıyor. Bu oyunlar oyunculara eşsiz bir deneyim sunuyor ve re...