25 Mart 2021 Perşembe

Otopark Zemin Kaplama

 


Endüstriyel zemin kaplama ürünleri diğer zemin kaplama ürünlerinden daha ayrıcalıklı olmak zorundadır. Bu durumun ana nedeni yıpranma payları olarak sunulmaktadır. Üstelik üretim yapılan fabrikalarda ya da benzeri yerlerde zemine farklı materyallerin düşmesi veyahut damlaması da söz konusudur. Zeminin özellikli olarak seçilmemesi halinde kısa sür içerisinde gerçekleşecek olan yıpranma zaman içerisinde sorunlara neden olabilmektedir.

Sıradan binalar ya da iş merkezlerinin aksine otopark zemin kaplama sistemleri de diğerlerinden farklıdır. Bir otoparka günlük hatta saatlik onlarca araç girebilmektedir. Araçların erişimlerini güvenli şekilde sağlamaları zemindeki ilk kıstastır. Buna ek olarak araçların bekleme sürelerinde de güvenilir olarak yerlerinde kalmaları gerekmektedir. Mevsim değişimlerine uygun olan zeminlerin tercih edilmesi bu açıdan bakıldığında önem derecesinin ne kadar yüksek olduğunu göstermektedir.

Fabrika Epoksi Zemin

Binaların endüstriyel üretim için kullanılması halinde de apartman olarak dizayn edilmesi halinde de belli materyaller ortak olarak değerlendirilebilmektedir. Epoksi de bunlardan biridir. Zeminde kullanılan bu materyal oldukça uzun yıllar dayanıklı olması ile tanınmaktadır. Bahsedilen dayanıklılık durumu suya karşı dayanıklılığı da sürtünmeye karşı olan dayanıklılığı da içerisinde barındırmaktadır. Bu nedenler yüzünden fabrika zemin kaplama sistemlerinde ya da diğer binalarda epoksinin tercih edilme oranları oldukça yüksektir. Materyal farklı pek çok firma aracılığı ile temin edilebilmektedir. Temin edilen yerlere göre ödenecek olan rakamlar değişeceğinden kesinlik bildiren ifadelerden kaçınılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyasında Yükselen Yıldız: PUBG Mobile

  Oyun dünyası, PUBG Mobile ve Valorant gibi heyecan verici oyunlarla dolup taşıyor. Bu oyunlar oyunculara eşsiz bir deneyim sunuyor ve re...