Birincisi, glütensiz bir diyet planı zor olabilir, ancak
buna alıştığınızda gevşeyeceğinizi ve glüten ile ilgili şikayetlerinizin
azaldığını göreceksiniz. Bu özel diyet planına uyarsanız tüm diyetlerin
etiketlerini kontrol etmelisiniz. İşlenmemiş yiyecekler doğal olarak glütensiz
olduğundan, diyetinizi işlenmemiş gıdalardan almalısınız. Glutensiz, işlenmiş
gıdalarda ve birçok tahılda yaygındır. Glutensiz beslenme, sindirim sistemi,
bağırsak duvarları ve bağırsak florasındaki sorunları ve hasarı ortadan
kaldırarak kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir. Ayrıca yemek
sonrası bel şişmesi ve yağlanma gibi sorunların ortadan kalkmaya başladığını
fark edebilirsiniz. Bu nedenle çölyak hastalığına ve gluten hassasiyeti
hastalıklarına neden olan glüteni hayattan uzaklaştırmak en etkili tedavi
olacaktır.
Glutensiz Gıda Listesi
Gluteniz ürünler
denilince akla gelen bazı besinler vardır. Pirinç ve pirinç unu kombinasyonu,
mısır, nohut, bezelye, soya fasulyesi, patates ve tüm sebzeler, meyveler,
fasulye, et, tavuk, balık, yumurta, kuru meyveler, süt, yoğurt, peynir, ayran,
şeker, bal, Şeker pekmezden yapılan çorba, mercimek, göz yağı, ayçiçek yağı,
mısır yağı, soya yağı, kanola yağı, sebze suyu, et ve tavuk suyu. Glutensiz un
çeşitlerine şu örnekleri verebiliriz;
·
Hindistan cevizi tozu
·
Badem tozu
·
Fındık tozu
·
Kahverengi pirinç unu
·
Mısır unu
·
Patates tozu
·
Kestane unu
·
Pirinç unu
Glutensiz Yağ Çeşitleri ise şu
şekil bilinmektedir;
·
Hindistancevizi yağı
·
Sızma zeytinyağı
·
Susam yağı
·
Otçullarda yağ
·
Avokado yağı
·
Badem yağı
·
Ceviz yağı
·
Ayçiçeği tohumu yağı
·
Mısır, fındık ve kanola yağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder