26 Şubat 2021 Cuma

Lazer Kesim Makinası Ne İçin Kullanılır?

 


Lazer kesim makinesi cam, pleksi, metal, alüminyum, tahta, gibi bir çok madde üzerinde işlem yapabilmeyi sağlayan bir makine olmaktadır. Bir çok sektörde yaygın olarak kullanılan bir makine olmaktadır. Genellikle kesim işlemi yapılacak ürünün üzerine şekil verme amacı ile kullanılmaktadır. Firmalar logolarını üretmiş oldukları ürünlerin üzerlerine yerleştirebilmek için lazer markalama makinesi kullanabilmektedirler.  Bunun haricinde lazer kesim makineleri bir çok alanda da aktif olarak kullanılabilmektedir. Lazer makinası fiyatları ise çeşitli faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Lazer kesim makinelerinin kullanıldı meslek grupları genel olarak şu şekilde yer almaktadır.

·        Conta ve sızdırmazlık ürünlerinin üretiminde

·        Elektrik ve elektronik alanında

·        Medikal aletlerinin üretiminde

·        Reklam, mimarlık ve mühendislik alanlarında yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Lazer Kesim Makinası Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Lazer kesim makinesi kullanmanın bir çok avantajı bulunmaktadır. Lazer kesim makinelerinin içerisinde bulunan ileri teknoloji istenilen ürünün üzerinde istenilen şeklin verilmesini sağlamaktadır. Lazer kesim makinaları hata payını minimuma indirerek işlem yapmaktadır. Lazer kesim makinelerinin genel avantajları şu şekilde yer almaktadır.

·        Kesim işlemi gerçekleştirilen yüzey üzerinde her hangi bir pürüz bırakmadan kesim işlemi gerçekleştirebilmektedir.

·        Kesim işlemi gerçekleştirilirken ürüne her hangi bir temas olmadığı için ürün üzerinde her hangi bir deformasyon işlemi gerçekleştirilmemektedir. Böylece işlem yapılan ürünün formu korunmuş olur. 

·        Teknolojik bir sistem olduğu için zaman ve iş gücünden büyük miktarda tasarruf edilmesini sağlayabilmektedir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyasında Yükselen Yıldız: PUBG Mobile

  Oyun dünyası, PUBG Mobile ve Valorant gibi heyecan verici oyunlarla dolup taşıyor. Bu oyunlar oyunculara eşsiz bir deneyim sunuyor ve re...